miercuri, 7 octombrie 2009

Aproximativ 15.000 de persoane, la mitingul confederaţiilor sindicale din faţa Guvernului - VIDEO

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, liderii sindicali cerându-le acestora să nu meargă la votul pentru alegerile prezidenţiale dacă autorităţile nu vor începe un dialog real pentru rezolvarea cerinţelor protestatarilor.



Confederaţiile sindicale au anunţat că sunt aşteptate aproximativ 20.000 de persoane la mitig.
Începând cu ora 10.00, sindicalişti au început să se adune în faţa Guvernului.
Cei veniţi din provincie au ajuns în cinci puncte de întâlnire, venind cu autocare pe autostrada A1 Piteşti-Bucureşti, autostrada A2 Constanţa-Bucureşti, DN1 dinspre Ploieşti, dinspre DN2 pe şoseaua Colentina şi dinspre DN6 pe şoseaua Alexandriei în zona Peco Petrom Alexandria.
Protestatarii adunaţi în faţa Guvernului cer un salariu minim pe economie la nivel naţional de 740 de lei în 2010 şi 1.300 în 2014, refacerea grilelor de legea unică de salarizare, susţinerea unităţilor economice, crearea de locuri de muncă, protecţia lucrătorilor, pensii decente.
Sub sloganul "Guvernanţi, gândiţi-vă la oameni", sindicaliştii protestează faţă de nerespectare de către Guvern a planului de măsuri anticriză, stabilit de comun acord cu partenerii sociali la începutul acestui an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

  © Blogger template AutumnFall by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP